Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Теменужена панакота в шоколадова прегръдка

Теменужена панакота в шоколадова прегръдка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Теменужена панакота в шоколадова прегръдка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
09/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ароматна нежност в шоколадова прегръдка"

Необходими Продукти

  • сметана - 300 мл, сладка
  • прясно мляко - 200 мл
  • бонбони - 1 пакетче, Теменужка (90 г)
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • бял шоколад - 150 г разтопен за кошничките
  • за теменуженото желе
  • бонбони - 1/2 пакетче, Теменужки (45 г)
  • вода - 100 мл
  • желатин - 1 бр. (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе шоколадовите кошнички, като намажете силиконови форми с разтопен бял шоколад. Оставете се да стегнат, пак намажете и ги върнете в хладилника, докато се приготви пълнежа.

Загрейте сметаната, млякото и бонбоните и бъркайте, докато се разтопят, но без да завира.

Добавете и предварително накиснатия в малко студена вода желатин, снемете от котлона, след като се разтвори и охладете на стайна температура.

За желето разтопете бонбоните във водата и прибавете предварително накиснатия в студена вода желатин. Хубаво объркайте и охладете.

След като изстине, но е все още течен, сипете млечния пълнеж до половина в кошничките и ги върнете във фризер за 10 минути. Отгоре долейте от теменуженото желе и върнете във фризера за няколко минути.

Финално допълнете млечната смес и сложете кошничките за половин час във фризер, за да се стегнат.

След това внимателно освободете панакотата от формите и поднесете.

Съхранявайте в хладилника теменужената панакота в шоколадова прегръдка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: