Пасти Ламбада

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пасти Ламбада
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
09/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Толкова са вкусни, че ни иде и песен да изпеем в тяхна чест, че и танц да изтанцуваме"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 4 с.л, гореща
  • захар - 130 г
  • брашно - 100 г
  • нишесте - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за първия крем
  • сок - 1 л, портокалов
  • пудинг - 2 бр, ванилия (по 40 г)
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 30 г
  • желатин - 1/2 пакетче (5 г)
  • цитрусови корички - 100 г
  • за втория крем
  • прясно мляко - 1 л
  • пудинг - 2 бр., ванилия (по 40 г)
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 30 г
  • сметана - 150 мл, течна
  • бял шоколад - 100 г
  • бисквити - 1 опаковка, Петит бьор с масло (около 200 г)
  • за глазурата
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 200 мл, течна
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре. Към тях добавете горещата вода и при непрекъснато бъркане постепенно прибавете захарта. Накрая добавете пресятото брашно, нишесте и бакпулвер.

Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене. Изпечете блата на 180 градуса за около 35 минути.

В тенджерката изсипете 800 мл сок и захарта. В купа разтворете пудинга с останалото количество сок и го добавете към врящия сок. Бъркайте, докато се сгъсти.

Махнете от котлона, добавете маслото и желатина. Разбъркайте добре и оставете да се охлади напълно, като го покриете с фолио, за да не се образува коричка.

По същия начин направете и млечния крем, като към него прибавите и шоколада. Охладете и прибавете разбитата сметана. Разбъркайте добре.

Поставете блата във формата, в която сте го пекли. Сиропирайте го с портокалов сок или захарен сироп.

Изсипете портокаловия крем, поръсете със захаросаните корички, отгоре наредете бисквитите, като ги потапяте в портокалов сок или захарен сироп. Върху тях изсипете млечния крем, загладете хубаво и оставете в хладилника да стегне.

Загрейте сметаната с маслото и към нея прибавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи. Изсипете охладената глазура равномерно и оставете пак в хладилника.

Декорирайте пастите по желание.

Пастите Ламбада са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: