Постни пълнени чушки - сиврия

15/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 893
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и внимателно отстраняваме капачето със семките.

Режем чушката по дължина и махаме семките от вътрешността.

В тенджера със сгорещено олио задушаваме накълцаните лук и моркови.

Прибавяме ориза, разбъркваме и доливаме 2 1/2 ч.ч. гореща вода.

Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер.

Оставяме на тих огън, докато оризът почти поеме водата, добавяме доматите и копъра.

Разбъркваме и оставяме леко да се охлади и оризът да абсорбира напълно течността.

С малка лъжица започваме да пълни чушките от заострена част към дръжката, без да напъваме силно, за да запазим целостта на сиврията.

Пълним догоре и нареждаме плътно в намаслена тава.

Заливаме с 1 ч.ч. гореща вода и ръсим с олио.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса под фолио за 30 мин.

Отстраняваме фолиото и запичаме до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар