Богата пълнена питка Фантазия

06/01/2016
"Тази питка е толкова богата и вкусна, че спокойно можете да я поднесете както за закуска, така и като основно ястие"
Приготвяне60 мин.
Готвене65 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 608
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 600 - 650 г
  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сметана - 200 г, заквасена
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • за плънката
  • кренвирши - 3 бр.
  • лютеница - 3 с.л.
  • сиренe - 200 г смес /от гауда, ементал, чедър/
  • гъби - 150 г
  • яйца - 7 бр.
  • кашкавал - 200г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в 150 мл топло прясно мляко, оставете да втаса 10 минути. В купа пресейте брашното и солта, направете кладенче в средата.

Изсипете в него яйцето, заквасената сметана, олиото, маята и останалото мляко. Замесете гладко и меко тесто. Оформете го на топка и оставете да втаса.

Разделете тестото на две части, като едната да е малко по-голяма от другата. Разточете по-голямата топка тесто на кора, по-голяма от тавата, в която ще печете.

Разстелете я хубаво в тавата, като краищата да излизат навън. Намажете с лютеницата, поръсете с подправки и нарязаните на колелца кренвирши.

Отгоре наредете гъбите, нарязани на филийки и сирената. Поръсете обилно с кашкавал. Направете гнезда и чукнете внимателно яйцата в тях. Поръсете с черен пипер и сол.

Завийте краищата на вътре. Разточете другата топка тесто и покрийте внимателно пълнежа. Оставете да втаса 30 минути, намажете с жълтък, разбит с малко прясно мляко и олио, и печете на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Хубава рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв