Богата пълнена питка Фантазия

06/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Тази питка е толкова богата и вкусна, че спокойно можете да я поднесете както за закуска, така и като основно ястие"
Приготвяне60 мин.
Готвене65 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 811
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в 150 мл топло прясно мляко, оставете да втаса 10 минути. В купа пресейте брашното и солта, направете кладенче в средата.

Изсипете в него яйцето, заквасената сметана, олиото, маята и останалото мляко. Замесете гладко и меко тесто. Оформете го на топка и оставете да втаса.

Разделете тестото на две части, като едната да е малко по-голяма от другата. Разточете по-голямата топка тесто на кора, по-голяма от тавата, в която ще печете.

Разстелете я хубаво в тавата, като краищата да излизат навън. Намажете с лютеницата, поръсете с подправки и нарязаните на колелца кренвирши.

Отгоре наредете гъбите, нарязани на филийки и сирената. Поръсете обилно с кашкавал. Направете гнезда и чукнете внимателно яйцата в тях. Поръсете с черен пипер и сол.

Завийте краищата на вътре. Разточете другата топка тесто и покрийте внимателно пълнежа. Оставете да втаса 30 минути, намажете с жълтък, разбит с малко прясно мляко и олио, и печете на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Хубава рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв