Оризов омлет

Оризов омлет
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 2
06/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • сол - или универсална подправка
  • олио - или масло за пърженето
  • вода - 2.5 - 3 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте си предварително оризът - измивате, после в малка тенджерка слагате 2 с.л. олио и не го чакате да загрее, а разбърквате ориза, за да се омазни, и го заливате веднага с горещата вода. Слагате му сол или универсална зеленчукова подправка, както предпочетох аз, и оставяте да заври и поеме водата до готовност, като го разбърквате от време на време.

Когато е готов, го оставяте да изстине. След като и това е свършено, разделяте на две ориза и в една купичка чуквате 2 от яйцата и слагате едната половина ориз. Това е за единия омлет.

Разбърканата добре смес се излива в намазнен с масло или олио тиган и се пече и от двете страни. Захлупете един капак на тигана, ако не сте сигурни дали ще можете да го обърнете.

Омлетът е крехък и затова не го прегъваме, както стандартния при сервиране, а го изсулваме ;) в чинията.

Хубавото е, че този омлет е подходящ за импровизиране, сам за себе си е хубав, но винаги може да прибавите нещичко от себе си - нарязани гъби, колбас или кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Страхотна идея, ще го пробвам при първа възможност.
06.01.2016 14:11
2