Торта с шоколадов маслен крем

13/01/2016
Кристина
отКристинаНовак64
"А сега затворете очи и бавно се наслаждавайте на всяка хапка от тази торта "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 916
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:
Маслото и захарта се разбиват до пухкавост и едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбива хубаво. Брашното и бакпулверът се пресяват заедно и се добавят към сместа, като се разбива само до смесване на съставките. Сместа се слага в тава, покрита с хартия за печене, и се пече на 180 градуса до готовност на блата. Блатът се оставя да изстине напълно и се разрязва на две.

Маслен крем:
Маслото се оставя да омекне и се разбива до пухкавост. След това се добавя захарта, разбива се, докато се смесят, добавя се какаото и се разбива до пухкавост.

Сироп:
Водата се загрява в тенджера на котлона, докато закъкри и се добавя захарта. Разбърква се, докато захарта се разтвори и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади леко, но задължително трябва да е топъл при използване или блатът ще се сглетави.

Сглобяване:
Първият блат се поставя в тавата, където ще е тортата, и се сиропира с топлия сироп. Оставя се сиропът да попие за няколко минути и отгоре се разнася равномерно около половината маслен крем. Отгоре се слага и втори блат и отново се сиропира и оставя да попие сиропът за няколко минути. След това с останалия крем се измазва цялата торта и отгоре се украсява с канелените пръчки. Оставя се на студено за няколко часа, за да може кремът да се стегне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар