Тутманик на конци

07/01/2016
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
"Тази рецепта стана тотален хит интернет! Безумно вкусен и лесен тутманик, какъвто нашите баби правеха. Нещо, което не трябва да изпускате."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6 - 8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88 431
  • Преглеждания за месеца1120
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята със захарта и част от прясното мляко. След като шупне, прибавяме останалото прясно мляко, киселото мляко, яйцето, белтъка и 1/3 от мазнината.

След като всичко е смесено добре, добавяме малко по малко брашното и солта до получаване на меко лепнещо тесто. Оставяме да втаса за около час.

Разделяме тестото на 4 части. Разточваме с ръце до получаване на кора. Намазваме с масло и натрошаваме сирене.

Навиваме на руло и поставяме в тавичка, като леко засукваме корите.

Намазваме с жълтъка. Изчакваме да втаса отново. Печем в умерена на 170 градуса фурна да златисто.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
16.02.2016 17:07
Този тутманик ни е любим. Щом седна на компютъра, ще кача и снимки.
6
0
Renkata
Renkata
16.02.2016 10:24
Ооо, трябва да се пробва тази вкусотийка!
2
3
Радомира Михайлова
При приготвянето ми стигна половината мазнина. И си пригответе по-малка тавичка...ако не искате да изцапате някоя по-големичка и да ви е яд ;)
Но рецептата е разкош!Благодаря!!!
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв