Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай шоколадови сърца

Пай шоколадови сърца

Пай шоколадови сърца
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
15/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вкусен начин за обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • за шоколадовия блат
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • за декорация
  • шоколадови сърца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитите със захар яйца прибавете киселото мляко със содата бикарбонат и олиото.

Разбъркайте и на порции прибавете брашното и какаото.

Бъркайте до получаване на еднородна смес.

Загрейте фурната и изсипете сместа в намазнена тавичка за пай. Изпечете до готовност на 180 градуса.

Направете крема, като разбиете течната сметана с миксер до пухкава консистенция.

Добавете заквасената сметана и течния шоколад.

Изпечения и охладен блат намажете с получения крем.

Гарнирайте пая с шоколадови сърца.

Паят шоколадови сърца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Страхотна рецепта, обожавам шоколад!
07.01.2016 23:30
2