Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Обикновена баклава

Обикновена баклава

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528422339562
07/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Обикновена баклава - необикновена наслада"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 опаковки Фамилия
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 купичка
  • канела - 1 пакетче
  • олио - 1 ч.ч.
  • карамфил - 4 - 5 цвята
  • сусам - 1 кафеена чашка
  • За сиропа
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата от печката /квадратна/ се сипва олио, колкото да покрие дъното, и се разстилат корите по 2 броя. Между тях се ръси захар - 1 шепа, 2-3 с.л. олио, счукани орехи и малко канела.

Нарязва се на ромбоиди и се пече в предварително загрята фурна 40-50 минути до готовност. Покрива се с месал - да омекне и изстине.

В тенджера се сварява сиропът и докато е още горещ, се залива изстиналата баклава с него.

По желание при реденето на баклавата може да се сложат 4-5 цвята карамфил. На всеки ромбоид се ръси малко сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: