Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло от кайма с картофено-кашкавалена обвивка

Руло от кайма с картофено-кашкавалена обвивка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Руло от кайма с картофено-кашкавалена обвивка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Не, това не е руло Стефани със заливка, а една страхотна кулинарна интерпретация на тема Как да спечелим мъжкото сърце само с едно ястие"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 глава, кромид
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • подправки
  • за плънката
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 1/2 консерва, сладка (oколо 150 г)
  • спанак - 4 - 5 листа
  • яйца - 5 бр. сварени
  • за картофената обвивка
  • картофи - 300 г сварени
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • масло - 1 бучка
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата с лука, хляба, яйцето и подправките. Разстелете я върху намаслено фолио. Отгоре поръсете с царевицата и моркова(сварен и нарязан на кубчета).

Подредете листата от спанак, а върху тях сварените яйца. Завийте внимателно на руло.

Прехвърлете го в тавичка. Налейте малко вода и печете, докато се зачерви.

През това време направете картофено пюре от посочените продукти за обвивката, без да слагате кашкавал. Когато соленото руло е вече готово, го извадете и украсете с картофеното пюре.

Поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната за десетина минути.

Рулото от кайма с картофено-кашкавалена обвивка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодорина
Теодорина
Невероятно вкусно :)
07.01.2016 21:39