неделя, 1 февруари

Миди с чесън

Публикувана от:
Видяно: 19 749 пъти
Националност: Италианска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Миди с чесън
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2

Избрани

Още от Предястия

Още рецепти с

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг.
  • чесън - 5 скилидки
  • сух хляб - 2 филии
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бульон - от мидите 1 ч.ч.

Приготвяне на Миди с чесън

Добре измитите миди слагаме в тенджера. Заливаме
със студена вода около 2л + 1 ч.л. сол и варим на силен огън, докато се отворят черупките и омекне месото им.

Отцеждаме ги, вадим от черупките, почистваме и разпределяме в две чинии - от 2кг. миди излизат около 500 гр. месо.

Заливаме със сос приготвен по следният начин:

В купа слагаме изстискания хляб, предварително накиснат в студена вода, счукания чесън, олио, оцет, сол на вкус и бульона от мидите, прецеден през тензух за да отстраним пясъка, ако има такъв.

Заливаме мидите със соса.

Може да се консумира като предястие или като основно ядене.

  • Google+
  • Pinterest
3.9 от 11 Гласа

Отзиви (4)

  • 0
    0
    Отговор
    edmondantes

    2013-08-15, Оценка 2 от 5 за Миди с чесън

    Мидите се слагат в тенджера до полувината (защото когато се отворят ще се напълне до горе)слагаш сол малко повече от лъжица и малко вино една чаша (бяло е най-добре)в момента който се отворят мидите огъня се спира (капак задължително) и се оставят така. Ако сложите девисил и една глава лук на 4 разрязана в началото стават убиец. Те си пускат сами сок който е достатъчно за каквот си поискате :)
  • 1
    0
    Отговор
    kostenurka1

    2013-08-15, Оценка 4 от 5 за Миди с чесън

    Също съм съгласна че мидите се слагат във ВРЯЩА вода един пръст. Освен това 2л. вода за соса е много. Става като супа с миди.
  • 0
    0
    Отговор
    Ростик

    2013-06-30, Оценка 3 от 5 за Миди с чесън

    Съгласен съм с тото, че грешно да се варят миди в тенджера пълна с вода. Трябва да е на водна пара едвали не. Ако се варят във вода е възможно месото да стане жилаво.
  • 1
    0
    Отговор
    тото

    2013-06-25, Оценка 3 от 5 за Миди с чесън

    ако някога сте виждали как се варят миди.............
    Мидите се слагат в тенджера с вода наи-много един пръст.
    По мой скромен съвет използвайте 1/2 ч.ч бира.А най- добре (оригинално от Созопол) 1ч.ч. морска вода.Ако напълните тенджерата с вода мидите няма да имат никакъв вкус.......

Домашна и бърза рецепта за Миди с чесън. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите специалитети за Миди с чесън. Изпитани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Миди с чесън в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.