Миди с чесън

05/03/2011
тинот тинНовак
"В задачата се пита колко бутилки вино може да се изпият с две порции от тези ароматни миди с чесън!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 207
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • миди - 2 кг.
  • чесън - 5 скилидки
  • сух хляб - 2 филии
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бульон - от мидите 1 ч.ч.

Начин на приготвяне

Добре измитите миди слагаме в тенджера. Заливаме
със студена вода около 2л + 1 ч.л. сол и варим на силен огън, докато се отворят черупките и омекне месото им.

Отцеждаме ги, вадим от черупките, почистваме и разпределяме в две чинии - от 2кг. миди излизат около 500 гр. месо.

Заливаме със сос приготвен по следният начин:

В купа слагаме изстискания хляб, предварително накиснат в студена вода, счукания чесън, олио, оцет, сол на вкус и бульона от мидите, прецеден през тензух за да отстраним пясъка, ако има такъв.

Заливаме мидите със соса.

Може да се консумира като предястие или като основно ядене.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 3
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

edmondantes
edmondantes
15.08.2013 18:05
Мидите се слагат в тенджера до полувината (защото когато се отворят ще се напълне до горе)слагаш сол малко повече от лъжица и малко вино една чаша (бяло е най-добре)в момента който се отворят мидите огъня се спира (капак задължително) и се оставят така. Ако сложите девисил и една глава лук на 4 разрязана в началото стават убиец. Те си пускат сами сок който е достатъчно за каквот си поискате :)
0
0
Irina
Irina
15.08.2013 17:34
Също съм съгласна че мидите се слагат във ВРЯЩА вода един пръст. Освен това 2л. вода за соса е много. Става като супа с миди.
1
0
Ростик
Ростик
30.06.2013 18:45
Съгласен съм с тото, че грешно да се варят миди в тенджера пълна с вода. Трябва да е на водна пара едвали не. Ако се варят във вода е възможно месото да стане жилаво.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти