сряда, 30 юли

Миди с чесън

Публикувана от:
Видяно: 18 414 пъти
Националност: Италианска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Миди с чесън
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг.
  • чесън - 5 скилидки
  • сух хляб - 2 филии
  • олио - 6 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бульон - от мидите 1 ч.ч.

Приготвяне на Миди с чесън

Добре измитите миди слагаме в тенджера. Заливаме
със студена вода около 2л + 1 ч.л. сол и варим на силен огън, докато се отворят черупките и омекне месото им.

Отцеждаме ги, вадим от черупките, почистваме и разпределяме в две чинии - от 2кг. миди излизат около 500 гр. месо.

Заливаме със сос приготвен по следният начин:

В купа слагаме изстискания хляб, предварително накиснат в студена вода, счукания чесън, олио, оцет, сол на вкус и бульона от мидите, прецеден през тензух за да отстраним пясъка, ако има такъв.

Заливаме мидите със соса.

Може да се консумира като предястие или като основно ядене.

3.9 от 11 Гласа

Отзиви (4)

  • 0
    0
    Отговор
    edmondantes

    2013-08-15, Оценка 2 от 5 за Миди с чесън

    Мидите се слагат в тенджера до полувината (защото когато се отворят ще се напълне до горе)слагаш сол малко повече от лъжица и малко вино една чаша (бяло е най-добре)в момента който се отворят мидите огъня се спира (капак задължително) и се оставят така. Ако сложите девисил и една глава лук на 4 разрязана в началото стават убиец. Те си пускат сами сок който е достатъчно за каквот си поискате :)
  • 1
    0
    Отговор
    kostenurka1

    2013-08-15, Оценка 4 от 5 за Миди с чесън

    Също съм съгласна че мидите се слагат във ВРЯЩА вода един пръст. Освен това 2л. вода за соса е много. Става като супа с миди.
  • 0
    0
    Отговор
    Ростик

    2013-06-30, Оценка 3 от 5 за Миди с чесън

    Съгласен съм с тото, че грешно да се варят миди в тенджера пълна с вода. Трябва да е на водна пара едвали не. Ако се варят във вода е възможно месото да стане жилаво.
  • 0
    0
    Отговор
    тото

    2013-06-25, Оценка 3 от 5 за Миди с чесън

    ако някога сте виждали как се варят миди.............
    Мидите се слагат в тенджера с вода наи-много един пръст.
    По мой скромен съвет използвайте 1/2 ч.ч бира.А най- добре (оригинално от Созопол) 1ч.ч. морска вода.Ако напълните тенджерата с вода мидите няма да имат никакъв вкус.......

Домашна и бърза рецепта за Миди с чесън. Доволен ли си от това, което намери? Разгледай останалите специалитети за Миди с чесън. Изпитани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Миди с чесън в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.