Огретен с гъби и ориз

08/01/2016
Исман Алиева Ибрямова
отИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 011
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният лук се задушава в част от маслото. Прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушават до омекване. Слагат се оризът, нарязаните домати, копър, сол, черен пипер.

Залива се с малко вода и се вари, докато набъбне оризът. Сваля се от огъня, прибавя се по-голямата част от настъргания кашкавал и се изсипва в тава (аз го направих в малки гювечета).

Залива се с бешамеловия сос, приготвен от запърженото в маслото брашно, млякото и яйцата. Ястието се поръсва с останалия кашкавал и се запича до зачервяване.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Драга Мишева
Драга Мишева
08.01.2016 18:05
Днес като го видях и отидох за продуктите. Наистина е много вкусно. И мъжът ми си облиза пръстите.
1
0
Исман Алиева Ибрямова
Радвам се,че ви е харесало, в нас е често правена рецерта обожаваме го всички :-)
0
0
Драга Мишева
Драга Мишева
08.01.2016 13:15
Изглежда доста вкусно. Ще си го приготвя и аз.
1
0
Исман Алиева Ибрямова
мноого вкусно препоръчвам ви го :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!