Бадемова торта с ягоди и бял шоколад

11/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за бадемовия кейк
  • брашно - 200 г
  • захар - 200 г
  • бадеми - 120 г сурови, филирани
  • масло - 150 г краве + малко за намазване на формата
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема от бял шоколад
  • маскарпоне - 500 г
  • бял шоколад - 200 г
  • сметана - 500 мл сладкарска
  • пудра захар - 100 г
  • за сглобяване и декорация
  • конфитюр - 330 г ягодов
  • ягоди - 150 г пресни
  • желатин - разтопен, за намазване на ягодите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От разбитите масло и захар добиваме пухкав крем. Постепенно към него се добавят яйцата и пресетите брашно и бакпулвер, като разбиването продължава.

Към тази смес се прибавят и смлените на брашно бадеми. След като всички съставки се разбъркат усърдно, получената смес се прехвърля във форма за торта, чието дъно е покрито с хартия за печене, а стените са намаслени.

Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна около 40-45 минути, като след първия половин час може да се покрие с алуминиево фолио, за да не изгори. След това се вади и се разрязва на две части, които се оставят настрана.

Междувременно се разбива сметаната и 1/4 от нея се заделя настрана.

Разтопете шоколада на водна баня и щом изстине, го смесете със сиренето. Прибавете и по-голямото количество сметана, като бъркате старателно.

Вземете първия блат, поставете го във формата за торта и го намажете с половината ягодов конфитюр и 1/3 от крема. Поставете втория блат оторе и го поркийте с останалия конфитюр.

Накрая намажете цялата тортаата със заделената одеве сметана. Останалия крем пък използвайте, за да шприцовате рози.

Доукрасете тортата с ягоди, намазани с желатин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар