Арабска салата Табуле

08/01/2016
"Студена арабска салата, която внася много свежест на всяка трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 556
  • Преглеждания за месеца8559
  • Преглеждания за седмицата1125
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството булгур е в зависимост дали искате диетичен вариант на салатата или хранителен.

Накиснете булгура в 300 мл гореща вода, която обаче не е вряла. Сипвайте водата на малки порции, като бъркате. След всяка порция слагайте капака за няколко минути и после доливайте пак. когато булгурът омекне, спрете да доливате вода. Сложете капака, за да се запари.

Смесете в салатена купа зехтин, сока на лимона и сол на вкус.
Скълцайте магданоза и сипвайте при дресинга, като разбърквате.

Ситно нарежете и доматите, които трябва да са зрели, но твърди. Прибавете и булгура, и счукания чесън. Добре объркайте и добавете по желание сурови слънчогледови семки.

Табулето трябва да престои час в хладилника.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Даниела Дойчинова
Салатата е много хубава и диетична. Според мен най-много подхожда като гарнитура към риба.
0
0
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
13.03.2016 20:31
Чудесна салата,направих я по вашата рецепта и много ми допадна
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв