Чийзкейк с праскови в чаша

08/01/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • за блата
  • блатове за торта - 1 ч.ч., смлени трохи, какао
  • орехи - 1 /2 ч.ч. смлени
  • масло - 2 с.л.
  • есенция - 3 - 4 капки ромова
  • за крема
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 250 г, заквасена
  • сметана - 150 г, течна
  • пудра захар - 3 с.л.
  • желатин - 1 бр.
  • праскови - 2 - 3 бр.

Начин на приготвяне

Трохите от блата, орехите, маслото и есенцията се разбъркват добре. От сместа сипете в подходящи чаши и притиснете добре.

Разбъркайте маскарпонето със захарта. Прибавете заквасената сметана и леко разбитата течна сметана.

Накрая добавете желатина (предварително накиснат в 50 мл студена вода и след това разтопен на водна баня), като разбърквате внимателно.

Разпределете сместа в чашите и ги сложете в хладилника да стегнат леко.

Декорирайте с прасковите по желание и върнете обратно в хладилника до пълното стягане на десерта.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар