Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Задушени миди с вино

Задушени миди с вино

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Задушени миди с вино1 / 3
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг пресни
  • праз - 3 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • сметана - 150 мл готварска
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В масло задушаваме праза (нарязан на ситно) и дафиновия лист.

Измиваме и почистваме мидите и след като празът стане прозрачен, ги добавяме. Наливаме виното и сметаната.

Готви се на бавен огън с капак, докато се отворят всички миди.

Когато ястието е готово, го сервираме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: