Мусака от спанак, ориз и картофи

08/01/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38634344
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета, след което се поръсват с черния пипер. Задушава се спанакът с ориза, ситно нарязания магданоз и джоджена. Когато е готово, се разбърква с нарязаният на ситно чесън.

В намазнена тавичка се слагат половината картофи, отгоре спанакът и след това останалите картофи. Поръсва се със солта. Млякото се смесва с 1 ч.ч. вода и се залива ястието. Слага се да се пече на долния реотан за десетина минути в предварително загрята фурна на 160-170 градуса.

След това се пече и отгоре, и отдолу. Готви се, докато картофите се сварят. Когато са сварени, се прави заливката. Първо се разбиват яйцата. В отделна купичка се размива брашното с малко вода и се добавя към яйцата.

Разбива се добре, да няма бучки (ако ви е трудно толкова бързо с вилица, може с миксер). Накрая се добавя и киселото мляко и пак се разбива добре. Ястието се вади и се залива със заливката. Връща се обратно, докато се запече.

Бележка: Вкусът е доста силен и не е лека храна, затова става по-свежо, ако се яде с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар