Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Ориз на Фурна»Пилешки дробчета с ориз и гъби на фурна

Пилешки дробчета с ориз и гъби на фурна

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289202052k1
09/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Имаме право на три допълнителни порции, защото хубавата идея за приготвянето им си беше наша"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава (нарязан на ситно)
  • ориз - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера задушавам последователно в олиото лука, пилешките дробчета и гъбите.

Овкусявам ги със сол, чубрица и черен пипер.

В тава разстилам ориза (като предварително го измивам) и върху него равномерно разпределям задушената смес.

Отгоре поръсвам с магданоз и заливам с вода 1:5.

Пека във фурна на 150 градуса около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Наливам повече вода, защото оризът ми с по-малко става по-сух.
11.01.2016 12:03
2
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Аз го правя с традиционното съотношение ориз:вода - 1:3
11.01.2016 11:41
1