Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Винен кебап с качамак

Винен кебап с качамак

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Винен кебап с качамак
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
09/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Опитайте по нашия начин - вместо с картофено пюре - с качамак и после ще обсъдим къде да ни пращате благодарности"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 2 - 3 с.л
  • брашно - 2 с.л
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • вино - 80 мл
  • качамак - 1/2 опаковка
  • сирене
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Задушете го в олиото за няколко минути.

Добавете ситно нарязания лук и чесън. Разбъркайте, докато лукът стане прозрачен. Сложете брашното, червения пипер и подправките.

Налейте виното и топла вода, колкото да покрие продуктите (ако обичате повече сос, сипете още).

Гответе до омекване на продуктите. През това време направете качамака (според указанието).

Добавете му малко масло и сирене. Разбъркайте добре и го разпределете във формички за мъфини.

Оставете да се охладят и ги сервирайте с кебапа.

Виненият кебап с качамак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: