Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Бързи Плоски Питки

Бързи Плоски Питки

ГерганаГергана
Новак
10462534
Бързи Плоски Питки
Снимка: Гергана
1 / 2
09/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
110 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10 питки
"Ето как да хапнете вкусни питки, без да ги чакате да втасват - лесно и бързо"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 гр.
  • вода - 150 мл.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Добавя се солта и постепенно водата, като се замесва еластично тесто.

Тестото се оставя да почива и след около час се премества върху поръсена с брашно повърхност. Разделя се на 10 топки, които се разточват на тънки питки.

Запичат се от двете страни върху нагрят сач или тиган с дебело дъно.

Готовите питки се намазват с масло, нареждат се една върху друга и се завиват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: