Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с масло и домашни брускети

Пилешка супа с масло и домашни брускети

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Пилешка супа с масло и домашни брускети
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
20/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Няма нищо по-хубаво от ароматна и топла пилешка супичка, поднесена с домашно приготвени брускетки"

Необходими Продукти

  • За супата
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • фиде
  • сол
  • масло
  • магданоз
  • За брускетите
  • франзели - 1 бр.
  • чесън - на прах
  • шарена сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват и отпенват по време на вареното.

Обезкостяват се, като кожата се отстранява. Месото се нарязва и се връща в бульона, в който са варени бутчетата.

Нарязва се 1 глава лук, изсипва се в бульона и се посолява на вкус. Вари се 15-20 минути, след което се поставят 3-4 топчета фиде.

Вари се 10 минути, поставя се нарязаният на ситно магданоз и кубче масло, след което котлонът се изгася и пилешката супа се оставя да изстине върху котлона.

За брускетите:

Франзелата се нарязва с дебелина 2 см. Нареждат се в тавичка, поръсват се с брашното на прах, шарената сол и отгоре се слага парченце масло.

Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса 10 минути до зачервяване.

Пилешката супа с масло и домашни брускети е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: