Ябълкови щруделчета с пудра захар

09/01/2016
Мария Божилова
отМария БожиловаЧирак5461
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 216
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет Финни
  • ябълки - 10 бр.
  • орехови ядки - 250 гр.
  • захар - 12 лъжици
  • масло - 125 гр.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и стъргват на едрата част на рендето или на чопър. Слагат се смлените на едро орехови ядки, захар и канела и се разбърква, за да се получи плънката.

Във всяка кора се слага парченце масло и три лъжици от плънката. Навива се като пликче, за да се получат самостоятелни щруделчета.

Нареждат се в тава, която е намазана с масло. Върху всяко щруделче се слага парченце масло.

Пече се във фурна с вентилатор на 200 градуса, без вентилатор 150 - 180 градуса.

Сервират се поръсени в пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар