Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни зелеви сарми с джоджен

Постни зелеви сарми с джоджен

КристинаКристина
Новак
236
Постни зелеви сарми с джоджен1 / 4
09/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 бр. средно голяма глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • мазнина - 50 г
  • джоджен - 3 щипки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в загрятата мазнина. След това добавяме ориза и го запържваме докато стане стъклен.

Добаме солта, пипера и джоджена. Слагаме една чаша вода и изчакваме 2-3 мин. преди да махнем сместа от котлона. Изчакваме да изстине, като през това време си приготвяме зелката отделяйки листата едно от друго.

Завиваме сърмичките в отделените листа, като преди да ги сложиме в тенджера слагаме зелеви листа на дъното на тенджерата, за да не ни загорят сърмите.

Заливаме с вода един пръст над сърмите и слагаме една чиния за да се претиснат добре. Варят се докато стане готов ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: