Постни сарми, запечени на фурна

09/01/2016
Мария Божилова
отМария БожиловаЧирак5461
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 103
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелката се нарязват, като се отделя твърдата част.

Ситно нарязаният лук се запържва, прибавя се добре измития ориз и леко се задушава в малко вода. Добавяме сол, черния пипер и чубрицата и сваляме съдът от огъня.

Зелевите листа се навиват с оризовата плънка и се нареждат плътно едно до друго в тенджера, което дъно е застлано със зелеви листа.

Сармичките се заливат със сока от киселото зеле /ако е много кисел или солен го разреждаме с вода/, притискат се с чиния и се варят един час на слаб огън.

Когато са готови се нареждат в тавичка и се запичат във фурна на вентилатор на 200 градуса, без вентилатор 150 - 180 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар