Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни сарми, запечени на фурна

Постни сарми, запечени на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
20/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Добре сварени и леко запечени - представяме ви перфектните постни сарми"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелката се нарязват, като се отделя твърдата част.

Ситно нарязаният лук се запържва, прибавя се добре измития ориз и леко се задушава в малко вода. Добавяме сол, черния пипер и чубрицата и сваляме съда от огъня.

Зелевите листа се навиват с оризовата плънка и се нареждат плътно едно до друго в тенджера, което дъно е застлано със зелеви листа.

Сармичките се заливат със сока от киселото зеле /ако е много кисел или солен го разреждаме с вода/, притискат се с чиния и се варят един час на слаб огън.

Когато са готови се нареждат в тавичка и се запичат във фурна на вентилатор на 200 градуса, без вентилатор 150-180 градуса.

Постните сарми, запечени на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз ги правя с праз и ги пека в гювеч във фурната. Стават чудесни.
22.12.2022 23:26
1