Кроасанова торта с карамелена декорация

10/01/2016
Марина
отМаринаПомощник Готвач93104791
"Как ви звучи това кроаснова торта с карамелена декорация в кексова форма? Уникалено вкусен домашен сладкиш"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 252
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кроасаните се нарязват и нареждат във форма за кекс. Всички останали съставки се разбиват с миксер и след това с получената смес се заливат кроасаните.

Пече се в предварително загрята фурна на водна баня. Когато тортата е изпечена, се изважда и оставя на страна, за да се охлади хубаво.

Докато изстива, се прави карамелената декорация. В подходящ съд се изсипва 1 ч.ч. захар, която се овлажнява с малко вода. Захарта трябва да се разтопи и да се карамелизира. От време на време се бърка.

Когато стане готова, разстилате 1 лист фолио или хартия за печене и започвате да изсипвате карамела на тънка струйка върху хартията. Използвайте въображението си и ще се получат интересни фигурки.

Оставете ги да се втвърдят и тогава внимателно отстранете карамела от хартията. След това прикрепяте фигурките върху тортата. По желание се надписва послание с какао.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар