Патладжани пълнени с кайма

11/01/2016
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач93104791
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 348
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват хубаво, отцеждат се, нарязват се по дължина и се издълбават на лодки. Месестата част, която е отстранена, се нарязва на малки кубчета.

Каймата се запържва, като през цялото време се мачка с вилица, за да се нарони. След това се прибавя настърганият чесън заедно с подправките на вкус.

Патладжаните се пълнят с получената смес и се слагат в предварително загрята фурна. Когато са почти изпечени, се настъргва гауда върху тях и се връщат във фурната, докато сиренето се разтопи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sss
Sss
11.01.2016 22:01
Може ли вместо патладжани да сложим тиквички? :)
0
0
Марина
Марина
12.01.2016 11:30
Правила съм същата плънка и за тиквички и се получава много добре, но патладжаните са ми по-ароматни :)
0
0
Ирина Андреева Jolie
Това е уникална вкусотия!!! :) Много обичам чупки,тиквички и патлаждхани с кайма :)
0
0
Марина
Марина
11.01.2016 21:06
Ако сте почитателка на майонезата, доста им върви :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв