Веге чили

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Веге чили1 / 2
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • глава - лук - 1 голяма
  • чушки - 1 червена + 1 зелена + 1 жълта чушка
  • моркови - 2 цели, обелени и нарязани на кубчета
  • целина - 2 стръка, нарязани на кубчета
  • люти чушки - 1 чушка Халапеньо
  • бульон - 3 ч.ч. зеленчуков
  • доматен сок - 500 мл
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • риган
  • кимион
  • чили - 2 с.л. на прах
  • боб - 1 консерва или 500 г прясно сварен боб
  • тиквички - 1 бр.
  • царевично брашно - 1/4 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загрейте мазнината на средна температура. Добавете чесъна, лука, трите вида чушка, морковите, целината и Халапеньо и задушете за около 5-10 минути.

Добавете риган, кимион, чили на прах, и сол. Разбърква се и се готви за още няколко минути.

Изсипете бульона заедно с доматения сос и намалете на ниска температура и оставете да къкри за 30 минути. Добавете боба и тиквичките, разбъркайте и оставете да къкри за още поне 30 минути.

Смесете в чаша брашното с малко хладка вода и добавете към чилито. Оставете за още 15 минути.

Сервирайте с царевични питки и свежа салата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: