Винено свинско в гювеч

11/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Традиционен български гювеч наситен на аромати и специален винен сос"
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 269
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме измитото и почистено свинско, след което го осоляваме и запържваме в тиган с половината мазнина. Когато се зачерви, наливаме виното и задушаваме за пет минути.

След това го прехвърляме в гювеч с капак. В същия тиган обработваме с останалата мазнина надребнените балучка и гъби. Поръсваме ги с подправки и добавяме брашното.

Слагаме още натрошения бульон и капваме малко вода. Оставяме цялата смес да къкри за кратко, след което с нея покриваме свинското.

Сипваме още вода, колкото да се покрият всички компоненти. Поставяме дафиновите листенца и слагаме капака на гювеча. Поставяме яденето в гореща фурна и го държим там около 60 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Готв
Готв
23.02.2016 14:23
Вода да покрие всички компоненти!! Това да не се готви в обикновена тенджера... и как гювеч в гореща фурна???
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв