Супа от припънки

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Супа от припънки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Честна дума, рецептата за тази разкошна гъбена супа не сме я взели от роман на Агата Кристи"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г Припънки (Пънчушки)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • целина - 3 - 4 стръка
  • домати - 3 с.л. на кубчета от консерва
  • брашно - 1 с.л. (по желание)
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - за сервиране
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме лука и го задушаваме с мазнината в подходящ дълбок съд. Когато започне да омеква, влагаме скълцаната целина и гъбите. Когато продуктите се посготвят, се слагат брашното и подправките.

Прибавят се оризът и близо два литра вода. Яденето се оставя да къкри, докато оризът омекне достатъчно. След това се прибавят доматите и супата се оставя на слаб огън още 5-8 минути.

За да приготвите застройката, разбийте яйцето с млякото и към полученото налейте малко от супата. Разбъркайте и върнете при супата, като бъркайте непрекъснато. Оставете яденето на огъня още 1-2 минути и премахнете. Поднесете супата с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пънчушката НЕ е припънка!
19.12.2023 11:48
Чучулигата М.
Чучулигата М.
Рецептата звучи идеално, но не разбрах къде отидоха гъбите. Преди или след като я изядем да ги сложим? :)
12.11.2016 13:01