Домашна майонеза за 30 секунди

"След като стана ясно, че масово ни пробутват фалшива майонеза с ниско качество, решихме да споделим с вас и нашата изпитана рецепта за домашна майонеза. Вкусно, лесно и здравословно. И само за 30 секунди. Благодарим на нашата кулинарка Ирина за тази невероятна рецепта "
Приготвяне1 мин.
Общо1 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо125 294
  • Преглеждания за месеца5365
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

  • олио - 400 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
  • сол - 1 или 2 щипки
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.

Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Plamen Panchev
Plamen Panchev
09.11.2016 18:41
ЕМИ КАЗВАЙТЕ МИ ПО РАНО, ЧЕ ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ЧЕРУПКИТЕ. АЗ ЦЯЛА КОРА ЯЙЦА ПРЕЧУКАХ И МАЙОНЕЗА НЕ ВИДЯХ.
7
4
Албена Димитрова
Ултра лесно се получи.Перфектна майонеза.
7
1
Petrova Miteva
Petrova Miteva
02.07.2016 07:48
Потопете пасатора до дъно и след това го включете на най-високата степен.
Както е описано в рецептата не става майонеза
10
8

Виж всички коментари или напиши такъв