Домашна майонеза за 30 секунди

11/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"След като стана ясно, че масово ни пробутват фалшива майонеза с ниско качество, решихме да споделим с вас и нашата изпитана рецепта за домашна майонеза. Вкусно, лесно и здравословно. И само за 30 секунди. Благодарим на нашата кулинарка Ирина за тази невероятна рецепта "
Приготвяне1 мин.
Общо1 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
62 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247 942
  • Преглеждания за месеца19354
  • Преглеждания за седмицата665
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена62

Необходими Съставки

  • олио - 400 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
  • сол - 1 или 2 щипки
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.

Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!подобни рецепти тук

5 19
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Penka Vasileva
Penka Vasileva
12.01.2018 12:48
Подариха ми пасатор -SAPIR ивътре имаше подходяща каничка,изпробвах половин доза,резултатът беше отличен,вкусът невероятен,а гъстотата-повече от необходимата и всичко за секунди.Благодаря за бързата и сполучлива рецепта !!!!!!!!!!!!!
2
0
Tatyana Gendova
Tatyana Gendova
10.01.2018 13:59
Аз направих всичко от рецептата на половина.....получи се чудесна майонезка !!!
1
0
Потребител#203631
нщо не се получи , стана на вода цялата смес, 400 мл. олио са твърде много за 2 яйца , тази рецепта е пълен боклук ,добавях кисело мляко и още яйца за сгъстяване , стана рядка смес като вода , много се ядосах изпотроших кухнята
2
2
Кака и Батко
Кака и Батко
28.12.2017 13:52
Тръгнал си в грешната посока потребител №203631, ако майонезата ти стане рядка добавяш олио, а не вода, нека съм по-точен, добавяш мазнина, а не вода т.е. к.млако, яйца и т.н. Не всичко е загубено, сега можеш да вземеш една част от бъркоча, който си сътворил, примерно 1/3та, добавяш олио и биеш до хомогенизиране, ако не се получи добавяш още олио и така докато докараш до нужната гъстота. Имай предвид, че получаването на майонезата много зависи от бъркалката (пасатора), който използваш - трябва да има странични елептични отвори на нивото на ножчето. Имал съм такъв случай с пасатор Филипс, нямаше ги тези отвори, а само долната част на камбанката беше вълнообразна - майонеза не се получи докато не направих въпросните отвори с ъглошлайфа. Така, че не бързай с определенията "пълен боклук", още повече когато се появяваш тук анонимен. Това, че заради 2 яйца и 400 гр. олио си изпотрошил кухнята говори за лабилна психика, но това е предмет на друга дискусия.
8
2

Виж всички коментари или напиши такъв