Домашна майонеза за 30 секунди

Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"След като стана ясно, че масово ни пробутват фалшива майонеза с ниско качество, решихме да споделим с вас и нашата изпитана рецепта за домашна майонеза. Вкусно, лесно и здравословно. И само за 30 секунди. Благодарим на нашата кулинарка Ирина за тази невероятна рецепта "
Приготвяне1 мин.
Общо1 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
89 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо411 575
  • Преглеждания за месеца21269
  • Преглеждания за седмицата1370
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена89

Необходими Съставки

  • олио - 400 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
  • сол - 1 или 2 щипки
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.

Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!подобни рецепти тук

5 25
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Потребител#222098
Здравейте,майонезата стана чудна.Прочетох коментарите и я направих по съвета на Вера/благодаря за което/,лека и на гъстота перфектна с по малко олио,но пък сложих 4 щипки сол защото с две ми беше безсолно! Благодаря за рецептата!
0
0
Вера
Вера
01.09.2018 16:07
Правя тази майонеза от 30 години. Със яйца направо от хладилника. Щипка захар много подобрява вкуса. Солта не се разтваря в мазнина и затова преди да сипя олиото към яйцата и лимона ги разбивам с пасатора докато сместа побелее. Така поема по-малко олио. Правила съм я с чесън, с парченца пушена скумрия, с горчица. Ако пасатора е с цяла камбанка, просто го сложете на дъното леко под ъгъл. Бъркала съм майонезата с пасатор, с робот, с блендер, с миксер, май не съм пробвала само бормашина. Винаги става.
8
1
Светла Д.
Светла Д.
06.08.2018 13:44
Много добре ми се получи
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!