Домашна майонеза за 30 секунди

Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"След като стана ясно, че масово ни пробутват фалшива майонеза с ниско качество, решихме да споделим с вас и нашата изпитана рецепта за домашна майонеза. Вкусно, лесно и здравословно. И само за 30 секунди. Благодарим на нашата кулинарка Ирина за тази невероятна рецепта "
Приготвяне1 мин.
Общо1 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
57 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180 764
  • Преглеждания за месеца12313
  • Преглеждания за седмицата3106
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена57

Необходими Съставки

  • олио - 400 мл
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • яйца - 2 бр. пресни, със средна големина
  • сол - 1 или 2 щипки
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Набавете си тесен и висок съд, в който да направите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което добавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.

Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен вкус, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е важно яйцата да бъдат със стайна температура!подобни рецепти тук

5 17
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

yuliana stoilova
yuliana stoilova
14.11.2017 11:52
Майонезата стана много хубава, гласуването не ми се получи но звездичките са 5 броя.
1
0
Георги Белев
Георги Белев
30.06.2017 18:34
Реших да пробвам новия пасатор слезнах до кокошките взех две яйца другото както е написано и стана готова
0
1
Plamen Panchev
Plamen Panchev
09.11.2016 18:41
ЕМИ КАЗВАЙТЕ МИ ПО РАНО, ЧЕ ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ЧЕРУПКИТЕ. АЗ ЦЯЛА КОРА ЯЙЦА ПРЕЧУКАХ И МАЙОНЕЗА НЕ ВИДЯХ.
12
5
Кака и Батко
Кака и Батко
16.11.2016 16:21
Това с черупките беше лаф на покойния ми брат, иначе можеш да отидеш в съседния магазин и да си купиш "Орехова Луканка", което в превод е луканка на "Орехите", може и "еленско филе", а защо не и "кренвирши с прашки" - за сега плмата на първенството обаче е за "хамбуригенския" салам!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв