Друсан свински кебап

10/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Какво ще кажете за това крехко свинско месце с чушки и лук? Ако му сложите и едно люто чушле ще си оближете пръстите"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 503
  • Преглеждания за месеца2501
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета, лука на полумесеци, а чушките на дребни кръгчета.

Запържете парчетата месо в голям тиган с олиото до зачервяване. Прибавете лука и чушките към месото и започнете да раздрусвате тигана, за да се задушат добре.

Овкусете с черен пипер и сол на вкус. Гответе до готовност.

Накрая добавете червен пипер и декорирайте с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Maria Mimi
Maria Mimi
17.12.2016 17:13
Моля за извинение, но това не е друсан кебап, а пържено месо. Друсаният кебап се приготвя, като нарязаното месо, нарязаният на филийки лук и подправките - сол и черен пипер се смесят. Тенджерата се раздрусва енергично през 15 мин. или през колкото се сещаш, докато са сурови и това продължава няколко часа. Смисълът е, че месото поема подправките, става по-крехко от раздрусването, поема и аромат от лука. След това месото се почиства от парченцата лук и се пържи на слаб котлон - при пърженето може и да се разбърква, а не да се раздрусва (аз го пържа под капак и го разбърквам). Когато е вече готово, се слага лукът - само за няколко минути, за да остане хрупкав. Може и месото първо да се извади, а лукът, поръсен с малко брашно, да се изпържи в същата мазнина и тогава да се смеси с изпърженото месо.
Този кебап, описан в рецептата, може би става вкусен, но това не е друсан кебап. Освен това е по-добре месото да е плешка, а не бут.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв