Пъстър гювеч от зеленчуци

11/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Ако сте на пост или просто искате нещо лекичко, но вкусно, тази рецепта е за вас"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 902
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките и праза на кръгчета. Задушете ги в зехтина до зачервяване. Прибавете почистените печурките към тях и продължете да готвите. Когато омекнат, сложете наситнената целина и подправките. Разбъркайте и отстранете от печката.

Нарежете морковите на колелца. Картофите надребнете на кубченца, а броколито разделете на розички. Във вряща подсолена вода сложете морковчетата. Оставете да къкрят към две минути, след това поставете картофите и ги дръжте на огъня, докато омекнат и те.

Премахнете ги внимателно от течността и прехвърлете в тигана при останалия зарзават. В същата вода сварете и броколито за не повече от 3-4 минути. След това прехвърлете и него в тигана, като сложите още надребнените домати и магданоз. Рендосайте почистения джинджифил и разбъркайте.

Нарежете тиквичките на кръгчета и ги запържете в сгорещеното олио до златисто. Сложете ги върху хартия за печене, за да се освободят от ненужното олио.

Прехвърлете зарзавата от тигана в гювеч. Подравнете и покрийте със слой от тиквички. Поставете съда в леко затоплена фурна. След десетина минути включете фурна 200 градуса и печете още около 30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pressy
Pressy
23.03.2016 14:49
Страхотен вкус от зеленчуци. Ароматът ми напомня на този в бабината къща,когато бях малка ! Супер !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв