Домашен сладкиш с кайсии

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
02/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Нищо не може да се сравни с вкуса на домашно приготвен сладкиш с кайсии"

Необходими Продукти

  • масло - 200 гр.
  • брашно - 225 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • кайсии - 15 бр. едри узрели
  • захар - 175 гр. + 2 с.л.
  • ванилия - 1 капсула есенция
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете с хартия за печене стените и дъното на форма с ринг.

В купа разбийте масло и захарта до получаването на пухкав крем. Постепенно без да спирате добавете на части предварително разбитите три яйца. Сложете ванилията.

Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавете и тях на интервали като разбъркате с лопатка.

Сложете тестото във формата и изравнете. Нарежете кайсиите на две и премахнете костилката. Подредете парчетата кайсии по цялата повърхност като леко застъпвате парчетата. Поръсете с останалата захар и печете до готовност около 50 мин.

След като извадите сладкиша от фурната, оставете го да се охлади както си е във формата.

Поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Приготвих го,следвах описанието точно и мерките също и се получи....страхотен сладкиш!!!
15.08.2021 19:02
Grace404
Grace404
Strahoten sladkish. Blagordarja za rezeptata, Irina! :)
06.07.2019 17:46
marcheva14
marcheva14
Разрешавам си да добавя няколко снимки към тази разкошна рецепта, за което благодаря!
02.08.2017 23:28
7
Мисса
Мисса
Страхотна снимка!! Нямам търпение да опитаме и вкъщи :)
02.08.2017 21:11
2
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Аплаузи! Наслаждавам се от сърце на визията,..... и трупам калории от гледане:) Поздрави!
21.06.2017 12:45
Албена Асенова
Албена Асенова
Божествено изглежда,а сигурно така е и на вкус.Поздравления.
13.05.2016 21:05
1
Покажи всички подкоментари