Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначена усуканица

Козуначена усуканица

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Козуначена усуканица
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 3
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1 бр.
"Тази козуначена осуканица впечатлява както с визия, така и с вкус и не се приготвя трудно"

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • захар - 150 г
  • масло - 50 г на стайна температура
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • яйца - 3 бр. средни
  • мая - 1 кубче
  • портокалова кора
  • сушени плодове - 200 г екзотични
  • бадеми - филирани
  • пудра захар - за поръсване по желание
  • масло - за омесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята с малко мляко. Към пресятото брашно добавете разбитите яйца, захарта, останалото мляко, олиото и маслото. Налейте при тях сместа с маята и омесете меко тесто.

Оставете го на топло да втаса, след което го премесете. Разкъсайте на десетина топки и разточете всяка от тях. Поръсете корите с бадеми, подовете и портокалова кора, след което ги разположете една върху друга и ги свийте на руло.

Разтеглете го малко, за да се удължи и го разрежете надлъжно на две части. Усучете ги и ги завийте на кравай. Поръсете с бадеми и печете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. За финал поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: