Консервирано пържено

10/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
Приготвяне90 мин.
Готвене90 мин.
Общо180 мин.
Порции20 бурканчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 440
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 4 кг. червени и зелени
  • домати - на кубчета от консерва 1600 гр.
  • доматен бульон - 1 бутилка
  • лук - 3 големи глави
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • олио - 3/4 чаена чаша
  • черен пипер - на вкус
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, почистете ги от дръжките и зелето и ги изпечете от страните. Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте.

Обелете и нарежете лука на дребно, а магданоза, копъра и чесъна на ситно.

В голяма тенджерка или в тиган сложете олиото и запържете нарязания лук до златисто. Прибавете наситнения чесън и след около минута добавете и чушките. Запържете и тях леко и овкусете с с черния пипер.

Добавете доматите и бъркайте докато водата поизври и консистенцията се посгъсти. Овкусете със сол и захар на вкус. Добавя се колкото сол, толкова и захар.

Сложете и зелените подправки и след 5 най-много 10 минути отстранете пърженото от огъня. Охлаждаме сместа малко и пълним измити и подсупени буркачета с готовата смес.

В голяма тенджера, сложете вода и поставете бурканите в нея. Варят за 10 минути от завиране на водата.

Извадете внимателно бурканите със щипка или ръкавици и ги обърнете с капачките надолу.

Съхраняват се на тъмно и хладно място.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!