Празнично Коледно Свинско Руло

10/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Най-вкусната гозба сме запазили за най-празничния ден в годината!"
Приготвяне40 мин.
Готвене130 мин.
Общо170 мин.
Порции1 руло
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 928
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото с остър нож за филетиране или друг с дълго острие така, че да получите еднакво по дебелина голямо парче. Натъркайте го и от двете страни със сол и черен пипер. Поставете го върху алуминиево фолио, което трябва да е по голямо от площта на месото.

Пригответе плънката като нарежете половинката от праза на тънки кръгчета, а гъбките на филийки. Запържете ги в маслото, докато се зачервят. Подправете на вкус и тях със сол и черен пипер и разстелете ги върху месото.

Навийте месото внимателно на руло. Завържете рулото здраво с дебел мокър конец и го завийте във фолиото.

Поставете в тавичка и печете около един час и половина в гореща фурна.

През това време нарежете зеленчуците-обелените картофи на гредички, морковите на кръгчета, праза също на кръгчета, но по дебели и без да разделяте пръстенчета едно от друго, а водния лук на полумесеци. Смесете ги в голяма тава, овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Налейте малко вода и нарежете отгоре останалото масло. Запечете и тях. Преди да станат готови сложете в средата свинското руло и допечете до неговото зачервяване.

След като го извадите от фурната поръсете с копър. Преди сервиране отстранете конеца, нарежете на филийки и поднесете с част от зеленчуците.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар