Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Консервирана Бамя

Консервирана Бамя

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Консервирана Бамя1 / 2
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ако и вие като нас сте страстни почитатели на бамята, следващата рецепта е точно за вас!"

Необходими Продукти

  • бамя - 0.5 кг
  • лук - 1 малка глава
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • копър - малко
  • захар - 1/2 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • аспирин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За един буркан от 800 мл.

Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра.

Нареждате бамята и прибавяте солта, захарта, оцета и аспирина, който е добре счукан, за да се разтвори.

Заливате с вода и затваряте добре.

Така приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета.

Консервираната Бамя е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бойчо Николов
Бойчо Николов
Бамята я приготвям така: Измивам я добре на течаща вода. Нареждам я в бурканите и я заливам с вода в която съм сложил лимонтозу, захар и две три зърна натриев бензоат /продава се в аптеките/ . Варя я 20 мин. Пазил съм я 2 год. и е като сега затворена. Така приготвена може да се използва за директна консумация или за влагане в ястия.
31.08.2019 17:38
2