Консервиране на люти чушлета (шипка)

10/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Ами не ни се получава, докато ги изпукаме и мариноваме - те свършили!"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции10 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 792
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг.
  • копър - 2 вр.
  • чесън - 2 глава.
  • оцет - 800 мл.
  • олио - 300 мл.
  • сол - 1/2 ч.ч.
  • аспирин - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете чушлетата. Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.

Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте.

В малки бурканчета редувайте чушлетата, копър и чесън, докато ги напълните добре до горе.

За маринатата кипнете счукания аспирин, оцета, солта и олиото в малка тенджера. Залейте чушлетата в бурканите като разпределите маринатата и затворете веднага горещите бурканчета.

Обърнете надолу с капачките, докато изстинат напълно.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар