Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с вишни и течна сметана

Торта с вишни и течна сметана

Торта с вишни и течна сметана
Снимка: Анелия Георгиева
1 / 3
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • захар - 3/4 ч.ч. за карамела
  • вишни - 1 компот
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • течна сметана - 100 г. за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме вишните от сиропа в компота, а самия сироп го запазваме за по-късно.

На дъното на форма за торта карамелизираме захарта и нареждаме вишните отгоре.

Забъркваме пандишпанено тесто от 4 яйца, 1 чаша захар, 1 чаша брашно, 1 бакпулвер и 1 ванилия. С вече приготвената смес заливаме вишните.

Печем тортата на умерена фурна за 30-40 минути, след което оставяме да изстине (най-добре за другия ден).

Сиропът от компота от вишни го слагаме да заври и с горещия сироп поливаме вече охладения сладкиш. Не му слагам допълнителна захар, защото след това киселината на вишните много приятно контрастира с карамела и сметаната, но ако желаете можете да добавите и малко захар.

Тортата се оставя в хладилника, за да се охлади и да поеме добре топлия сироп.

Преди сервиране обръщане в поднос и украсяваме с разбита сметана.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sss
Sss
Изглежда много вкусна :)
10.01.2016 21:33