Конфитюр от люти чушки

10/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции5-7 бурканчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 188
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата127
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • люти чушки - 10 - 12 броя червени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 125 мл. студена
  • оцет - 80 мл. бял винен оцет
  • захар - 450 гр. бяла кристална захар
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лютите чушлета от семките и дръжките, след което обелваме чесъна и лука и нарязваме зеленчиците на едро. Слагаме ги с водата в блендер и пасираме до получаване на гладка еднородна смес.

Слагаме получената смес в тенджера, а може и в дълбок тиган с незалепващо покритие и прибавяме оцета, захарта и сока от лимон. Оставяме на котлона на средна температура и бъркаме докато захарта се разтопи. Увеличаваме градусите и като заври отново ги намаляваме оставяме конфитюра да ври на бавен огън около 40 минути докато се желира.

Сипваме в малки бурканчета, които веднага затваряме и обръщаме капачката надолу.

Не е необходима стерилизация.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
16.09.2016 06:44
Звучи ми като кетчуп,но вместо домати чушки.Ще ми допадне.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв