Домашен смокинов конфитюр

10/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Ароматът на печени смокини, докато се приготвят на сладко или конфитюр, е всъщност ароматът на циганското лято!"
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции12-15 бурканчет
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 614
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • смокини - 1.5 кг. зрели
  • захар - 750 гр.
  • вода - 600 мл.
  • лимонена лиселина - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте смокините и им отрежетете внимателно дръжчиците. Разполовете ги и ги сложете в голяма дълбока тава. Посипете ги със захарта и налейте отгоре водата.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 2 часа без да разбърквате.

Извадете тавата и размачкайте смокините с тел. След това ги пасирате. Добавете лимоновата киселина и разбъркайте добре.

Насипете в малки сухи бурканчета, докато е още горещ конфитюра и ги обърнете с капачките надолу.

Не е нужно да ги стерилизирате.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!