Панирани миди

тинтин
Новак
308013k
Панирани миди1 / 8
25/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"И замириса на море ...."

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • сок от лимон - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. /нарязан/
  • сол - 3 щ.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол - 3 щ.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме.

Слагаме ги в маринатата от: виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и солта за около 30 мин.

През това време приготвяме панировката: разбиваме яйцата с прясното мляко, брашното и солта. Получава се палачинково тесто.

Потапяме мидените ядки в панировката и след това овалваме в галетата. Пържим в олиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
512
45
36
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Шеф на кухнята
Шеф на кухнята
Стана дбре и не е сложно, но трябва повече лимонче!Може и при сервирането да се изцеди лимон или да се постави кръгце лимон във всяка порция. Добър апетит!Аз ще чакам оценката от журито - моето семейство.
02.08.2013 13:30
4
2
мария
мария
Страхотна рецепта.
27.06.2013 16:20
3
1