Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско с кашкавал и майонеза

Печено свинско с кашкавал и майонеза

SssSss
Новак
22821065
Печено свинско с кашкавал и майонеза1 / 2
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г.
  • лук - 2 глави
  • майонеза - 125 г.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо се начуква и се поръсва със сол и черен пипер. След това го намазваме със соев сос и го оставяме да престои поне 3 часа в хладилника.

Лукът се нарязва на ситно и задушава в олио за няколко минути, докато омекне. Кашкавалът се настъргва и смесва с киселото мляко и майонезата.

Месото се поставя в тавичка, сипва се 3/4 ч.ч вода, отгоре се слага задушеният лук, а най-отгоре- сместа от кашкавал и майонеза.

Покривате съда с фолио и печете 45 минути на 200 градуса.

След това фолиото се маха и се допича още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#244649
Потребител#244649
Сготвих го в глинен гювеч. Стана много крехко и вкусовете се смесиха добре.
05.01.2020 16:40