Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница Малинка

Баница Малинка

Баница Малинка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
22/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Не сме сигурни защо баницата носи името Малинка, но сме убедени, че няма как да изядем само едно парче"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини (500 г)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода и смесете всички продукти, без да добавяте сиренето. Разбъркайте до получаването на гладка смес.

С получената смес мажете по две кори, а върху третата кора поръсете с натрошено сирене.

Навийте на руло, наредете в тава и изпечете баницата до златисто.

Поднесете с айран.

Баницата Малинка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: