Леопардов бриош

11/01/2016
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
"Хем е сладък, хем е красив Споменахме ли, че е сладък? Страхотно попадение "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4 - 6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 888
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от млякото (50 мл.) разтваряме маята с щипка захар. Нишестето с останалото мляко разбъркваме и поставяме на котлона и бъркаме докато се сгъсти. След сгъстяването добавяме маслото и бъркаме до пълното му разтапяне. Оставяме крема да се охлади добре.

Към охладения крем се добавя шупналата мая, ванилията, брашното (не цялото на веднъж) и захарта. Омесваме меко, еластично тесто.

Разделяме тестото на две части. Едната част остава бяла, а другата част разделяме на две части. Към едната прибавяме за тъмна шарка 15 гр какао, а в другата част прибавяме за светла шарка 5 гр.какао. Размесваме хубаво за да се получи еднакво на цвят тесто.

Двете кафяви теста се разделят на по 7 топчета и бялото тесто на 7. Общо да се получат 21 топчета. От светлото се правят фитили, който се слагат в разточена кора от тъмното, а после се слагат в разточена бяла кора.

Нареждат се в намазана тавичка едно до друго и се оставят да втасат за 1 час или до удвояване на обема.

Печем в загряла фурна на 170 градуса до суха клечка. Може да украсим с шоколадова глазура по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Още от категориите