Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Леопардов бриош

Леопардов бриош

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436661
Леопардов бриош
Снимка: Мартина Тракова
1 / 5
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4 - 6
"Хем е сладък, хем е красив Споменахме ли, че е сладък? Страхотно попадение"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче прясна
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 400 гр + за доомесване
  • захар - 80 гр
  • масло - 50 гр
  • царевично нишесте - 25 гр
  • прясно мляко - 250 мл.
  • за тъмната шарка
  • какао - 15 гр
  • за светлата шарка
  • какао - 5 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В част от млякото (50 мл.) разтваряме маята с щипка захар. Нишестето с останалото мляко разбъркваме и поставяме на котлона и бъркаме докато се сгъсти. След сгъстяването добавяме маслото и бъркаме до пълното му разтапяне. Оставяме крема да се охлади добре.

Към охладения крем се добавя шупналата мая, ванилията, брашното (не цялото на веднъж) и захарта. Омесваме меко, еластично тесто.

Разделяме тестото на две части. Едната част остава бяла, а другата част разделяме на две части. Към едната прибавяме за тъмна шарка 15 гр какао, а в другата част прибавяме за светла шарка 5 гр.какао. Размесваме хубаво за да се получи еднакво на цвят тесто.

Двете кафяви теста се разделят на по 7 топчета и бялото тесто на 7. Общо да се получат 21 топчета. От светлото се правят фитили, който се слагат в разточена кора от тъмното, а после се слагат в разточена бяла кора.

Нареждат се в намазана тавичка едно до друго и се оставят да втасат за 1 час или до удвояване на обема.

Печем в загряла фурна на 170 градуса до суха клечка. Може да украсим с шоколадова глазура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна борисова
Марияна борисова
Страхотни шарки,заслужава си
26.02.2019 20:04