Кремсупа от зелена леща

11/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с един литър хладка вода се слага лещата. Добавете мащерка и сварете до готовност като подправите с куркумата щом заври. Отцедете, отстранете подправката и налейте 1.500 л гореща вода. Върнете на котлона и натрошете бульона вътре.

В тиган запържете в олиото нарязаните на морков, лук и чушка на дребно. Сложете нарязания и счукан чесън. Добавете брашното и гответе около 1 минута. Овкусете с черния и червения пипер, канелата и индийското орехче.

Смесете запръжката с лещата и овкусете със сол на вкус. Добавете и ситно нарязания магданоз. Оставете около 10 минути да се готви на среден огън.

Отстранете отново от котлона и пасирайте до гладка еднородна смес. Сложете и разбитата сметана. Пасирайте пак и върнете за минутка на котлона.

Супата се сервира топла с крутони и гарнирана с малко сметана.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар