Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от пащърнак и целина

Крем супа от пащърнак и целина

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Крем супа от пащърнак и целина
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • пащърнак - 250 г пресен
  • целина - 500 г глава
  • зеленчуков бульон - 1 л.
  • кимион - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загряват 2 с.л. зехтин и се включва нарязаният на ситно лук. Оставя се да къкри около 5 минути, докато се карамелизира леко.

Пащърнакът и целината се белят. Нарязват се на кубчета и се прибавят към лука. Миксират се добре и се заливат с бульона.

Супата се овкусява с подправки. Оставя се да къкри около двадесет минути, докато всички компоненти омекнат достатъчно.

След това супата се пасира. Сервира се с лимонов сок и зехтин. По желание към нея могат да се поднесат и крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: